Droogpak specialty

Doel

Waarom zou je droog duiken – nou, gewoon om warm te blijven. Niemand heeft gezegd dat duiken koud of nat moest zijn. Droog duiken maakt het verschil tussen gewoon niet duiken of een temperatuur van 4 °C verdragen om te zien dat de kraalogen van een tien centimeter grote St. Jacobsschelp de randen van een felgekleurde mantel versieren. En om getuige te zijn van de krachtige kaken en enorme, malende kiezen in de mond van een zeewolf, en langs een reuzenoctopus te zweven die zichzelf voorstuwt door water te spuiten langs zijn acht met zuignappen bedekte tentakels. Het komt in kouder water heel vaak voor dat droogpakduiken het verschil maakt tussen meerdere duiken op een dag of één koude duik met natpak en daarna luisteren naar wat anderen allemaal vertellen over wat je gemist hebt op de duiken die je niet kon maken omdat het te koud voor je was. De filosofie van deze cursus is dat je goed nadenkt over hoe je comfortabel duikt in een droogpak.
De doelstelling van deze cursus is dan om cursisten te laten zien hoe ze aan alles denken wanneer ze comfortabel in een droogpak duiken. De cursus behandelt alles – van de keuze van het materiaal van droogpakken, technieken voor het regelen van drijfvermogen boven en onder water, een droogpak aan en uittrekken, tot waar je aan moet denken bij onderhoud en reparaties. Je leert hoe je een  onderwateravontuur kan vervolgen in koud water – zonder koud of nat te worden.

Vereisten

Gebrevetteerd zijn als PADI (Junior) Open Water Diver of in het bezit zijn van een kwalificerend brevet van een andere opleidingsorganisatie. In dit geval is een kwalificerend brevet gedefinieerd als bewijs van een duikbrevet op beginnersniveau, met minimaal vier opleidingsduiken in buitenwater.
Minstens 12 jaar oud zijn.

Cursusinhoud

Korte theorie presentatie en een kennistoets 1 beschutwaterduik en 2 buitenwaterduiken.

 

 

 

Informatie en inschrijven voor cursussen kunt U doen via de contactpagina